Jmenuji se Emanuel Fajahyla - Urbánková, Dagmar, 1972- (Mi.Mo, 2017)
Emanuel Fajahyla je trochu osamělý spisovatel, má rád svou maminku a občas si představuje, jaké by to bylo, kdyby s ním bydlela jeho vyvolená. Ale ouha, místo dívky jeho snů se u něj zabydlel medvěd. Eman s ním zažívá různé legrační historky a medvěd Emanův život doslova převrátí naruby. Dá se vlastně staromládenecký život převrátit naruby? Scénografka, malířka, ilustrátorka a autorka mnoha knih pro děti v lecčems navazuje na absurdní, nonsensový humor, který se po celé 20. století dá vystopovat od Marcela Aymého přes Williama Saroyana po Ivana Vyskočila, k němuž se, jako ke svému učiteli, vždy ráda hlásí. Její způsob vyprávění i jazyk nemají daleko k divadlu, její příběhy jsou vždy potěšující, neambiciózní, a přesto v naší mysli dlouho rezonují.