Super hmyz - Woodward, John, 1954- (Knihy Omega, 2018)
Je všude kolem nás, někdy neviditelný, jindy zase trochu děsivý, pro někoho možná i celoživotní vášní. Hmyz. Kniha nás zavede do nesmírně pestrého “malého” světa bezobratlých. Pro starší děti. Zapomeňte na dinosaury, možná byli obří, ale příroda je jednoho dne nemilosrdně smazala s povrchu zemského. Encyklopedie vám představí fascinující říši hmyzu, která tu existuje již 350 milionů let. Možná jsou malí, možná se vám ani trochu nelíbí, ale hmyz je stále nejpočetnější a nejrozmanitější skupinou živočichů na světě. Jejich drobná těla dokáží neuvěřitelné věci a jen s jejich pomocí může existovat náš velký svět v takové podobě, ve které umíme žít. Stačí se jen pořádně dívat a zjistíte, že se jejich říše zase tolik od té naší neliší, že jsou mezi nimi perfektní letci, stateční bojovníci, zákeřní útočníci i starostliví rodiče, samotáři i extroverti, domácí typy i celoživotní cestovatelé.