Hravá příroda - Carnovsky (firma); Williams, Rachel; Jančíková, Anna (Knihy Omega (Dobrovský), 2019)
Originální knížka pro děti, která odkrývá tajemství přírody pomocí ilustrací 3 v 1 (RGB ilustrace). Díky této knize mají čtenáři možnost prozkoumat zvláštní chování živočichů napříč deseti destinacemi (např. Konžský deštný prales, Andy, Redwoodský národní park,...). Nejprve je představena konkrétní destinace, následuje pozorovací strana, kde čtenář odhaluje zvířata, která v dané lokalitě žijí. Součástí knihy jsou tři barevné čočky. Pomocí červené zjistí, jací živočichové se přírodou potulují během dne, zelená zvýrazní rostliny, modrá odhalí noční a soumračná zvířata. Závěrečná část kapitoly je věnovaná stručné charakteristice vybraných zvířat.