Hrdinové a válečníci - Rotondi, Giuliana (Knihy Omega, 2018)
Obrazová publikace pro děti kolem deseti let představuje významné světové hrdiny a válečníky a jejich uniformy či typické dobové oblečení. Oddyseus, Alexander Veliký, Čingischán, Ernesto "Che" Guevara, Sedící býk, El Cid Campeador a další válečníci, kteří se zapsali do historie světa svými neohroženými činy. Každý z hrdinů je představen krátkým textem, celostránkovou ilustrací a typickým předmětem nebo částí svého oblečení či uniformy.