Společnosti - König, Josef, 1982- (Knihy Omega, 2018)
Sbírka osmi ironicky laděných povídek ze současnosti. Jednotliví protagonisté proplouvají všemi skvěle vypointovanými povídkami v proměnlivých rolích - šéfová, zaměstnanec, týraná matka, dcerka, dospělá žena, prodavačka... Epizodní postava personalistky z úvodní povídky je hlavní osobou povídky šesté. Úsporný jazyk, ironie, sarkasmus a místy černý humor představují drsný, leč výstižný pohled na současné společenské klima - konzum, touhu po úspěchu a pomíjivém společenském uznání.