Šťastné hororové mládí - Upír Krejčí, Václav, 1955- (Kontrast, 2018)
Kniha psaná autorem života Upírem Krejčím, bez servítek, bez obalu. Začíná ještě před jeho narozením a převážná část je upřena na jeho mládí. Ale je to víc, je to horor, jsou to crazy příběhy hlubokého vyznání, neopakovatelné zážitky i jemu vlastní situační humor. Dozvíte se, koho celý život miluje a má za boha, koho nenávidí. Především vás překvapí svou pravdomluvností, otevřeností, se kterou se na veřejnost normálně nechodí. Zajímavá je výpověď o rodném Rakovníku, komických postavách, učitelkách, kamarádech, kapelách... Upíra budete střídavě litovat, odsuzovat, ale také ho budete nenávidět a zároveň milovat... Možná i chválit, za to, jaký je dnes, jak to všechno mohl zvládnout a neztratit humor. Častokrát se zasmějete, ale také knihu odložíte, protože se vám zatají dech a nebudete chtít pokračovat ve strachu, jak to dopadne.