Říční dáma - Deveraux, Jude, 1947- (Baronet, 1998)
Pohlednému majiteli plantáže Wesley Stanfordovi nestojí chudá dívka Leah Simmonsová, jež jej již dlouho obdivuje, ani za pohled. Avšak neočekávaný zvrat osudu, náhodná událost na říčním břehu, způsobí, že se neochotně stane jejím manželem. Wesley opouští Virginii rozhodnut vybudovat si nový život v dosud nezkrotném Kentucky. Zde zjišťuje, že žena, jíž se takto hodlal zbavit, je vášnivá, hrdá a statečná – že je tou, bez níž by již nechtěl žít.