Apatykář - Hlavinková, Lucie, 1974- (Román (Motto), 2019)
Po studiích a dvouleté praxi v otcově pražské lékárně se František vydal za prací do Štramberka. Tíží ho zdravotní problémy a tajemství, která mu nedají spát. I ve zdánlivě poklidném městečku, kde se chtěl věnovat studiu přírody a zotavit se, však narazí na znepokojivou záhadu. Pronásleduje místní bohatou rodinu kletba, nebo jde o zločin?