Čas zrádců. - Coler, Hannah, 1971- (MOBA, 2019)
Napínavý historický špionážní román renomované německé historičky odhalující okolnosti působení takzvané Cambridgeské pětky. Když se studentka Wera rozhodne zpracovat na Cambridge svou doktorskou práci na téma známé Cambridgeské pětky pod vedením profesora Hunta, nic nenasvědčuje tomu, co má zanedlouho přijít. Profesor je Weřiným výzkumem fascinován a stále více je vtahován do historie působení pětice místních studentů, kteří ve 30. letech 20. století podlehli svodům tajných služeb a několik desítek let působili jako vyzvědači pro Sovětský svaz. Nikdo neví, komu lze věřit, a kdo je zrádce. Najednou dojde k vraždě a za pachatele je označen právě Hunt. Je profesor opravdu viníkem, nebo ho někdo vlákal do pasti? Podaří se nakonec Weře odhalit celou pravdu skrývající se ve stínu univerzitních zdí?