Faraonova šifra - Preston, Douglas J., 1956- (BB art, 2019)
Sympatický dobrodruh Giedon Crew se vydává na nebezpečnou výpravu do Egypta. Na konci této cesty ho možná čeká poklad. Nebo smrt... Smrtelně nemocnému Gideonu Crewovi se krátí čas, lékař mu dává nejvýš dva měsíce života. Ale co si má špičkový odborník a dobrodruh Crew počít, když firma, pro niž pracoval, končí svou činnost a její majitel už před časem přestal zaměstnancům platit? Gideon ani jeho kolega, také propuštěný Manuel Garza, si nechtějí nechat líbit, aby je bývalý zaměstnavatel Eli Glinn jen tak hodil přes palubu. Když si z firmy odnášejí své věci, náhodou si všimnou, že Glinnův počítač právě dokončil luštění šifry na starověkém disku z Faistu. Výsledný soubor z počítače získají a zjistí, že obsahuje mapu. Garza je přesvědčený, že tajemné údolí kdesi v Egyptě, o němž se vyluštěná zpráva zmiňuje, ukrývá zlatý poklad. Gideona žene už jen touha po dobrodružství. A těch oba na své výpravě zažijí opravdu mnoho. Nakladatelská anotace. Kráceno.