Trable s tátou - Klimentová, Jana, 1952- (Pikola (Euromedia), 2018)
Markétka se zcela nečekaně ocitá v náročné rodinné situaci – tatínek jednoho dne oznámí, že se zamiloval do jiné ženy, a odchází z domova. Mamince se hroutí svět a Markétka se musí chvílemi vypořádávat s novou situací, které nerozumí, sama. Naštěstí má kolem sebe chápavé kamarádky i příbuzné a také největšího přítele v podobných chvílích – čas. Konec skvěle napsané knihy pro mladší dívky o palčivém problému současných rodin vyznívá nadějně a nabízí léčivý pohled na svět.