Bitevní pole - Colin, Jérôme, 1974- (Host, 2019)
Lehce depresivně humorný román o bezmoci lásky rodičovské i manželské: Jaké to je, když se ocitáte v krizi středního věku v momentu, kdy se váše děti ocitly v krizi vrcholící puberty a rodinné vztahy se stávají bitevním polem? Velmi sebeironický vypravěč, čtyřicetiletý otec dvou dospívajících dětí a milující manžel si začíná uvědomovat, že se ve svém životě ocitl ve slepé uličce. Jeho doposud milovaný čtrnáctiletý syn začal mít kázeňské problémy ve škole a svého otce začal pokládat za nechápavého idiota, jeho milovaná žena pro samou práci a starost o rodinu jako by zapomněla, že se kdysi opravdu milovali... Co udělal špatně? Jak sdělit synovi, jehož chování oba manžele přivádí na pokraj zhroucení, co je v životě důležité - a že přes všechny jeho průšvihy jej chápe a má o něj strach? Jak sdělit ženě, že nesmějí zapomenout se milovat? Všechny snahy navázat znovu kontakt se míjejí účinkem. Načež dojde k teroristickému útoku v Paříži na klub Bataclan a krátce nato na sérii útoků přímo doma, v Bruselu, v bezprostředním sousedství. Je to chvíle, kdy se prověřují charaktery a kdy je čas konečně dospět...