Je to jinak, mami... - Tainová, Tamara (Kontrast, 2019)
Příběh mladíka, který v konzervativním prostředí slovenské společnosti řeší svou sexuální orientaci. Boris je mladý, inteligentní muž, úspěšný žurnalista. Osobní život má díky skrývané homosexualitě velmi nesnadný, ani milující matka a dobří přátelé mu nedokáží vynahradit vnitřní pocit nesvobody. Poté, co jeho dosavadní přítel nečekaně podlehne tlaku rodiny a vstupuje do manželství, se Boris rozhodne, že už o sobě dál nebude lhát.