Ledový dech - Gabaldon, Diana, 1952- (Knihy Omega, 2019)
Další pokračování příběhu Skota Jamieho Frasera a jeho anglické manželky Claire. Roku 1772, v předvečer války za americkou nezávislost, krajem Severní Karolíny táhnou divoké bandy, které plení a ničí vše, co jim přijde pod ruku. V nastálém chaosu dostává Jamie Fraser od guvernéra rozkaz, aby pro krále sjednotil zámořské kolonie. Ale Jamie od své manželky ví, že za tři roky bude vyhlášena nezávislost a za svou službu a věrnost králi by mohl zaplatit životem. A je tu také otázka malého novinového výstřižku z The Wilmington Gazette z roku 1776, který informuje o Jamieho smrti spolu s jeho příbuznými.