Nezničitelná - Falconer, Colin, 1953- (BB art, 2019)
Další z historických románů známého autora nás provede bouřlivými evropskými dějinami 1. poloviny 20. století. Energické Kitty se podaří uniknout chudobě a týrání, které provázely její dětství a dospívání v Dublinu, a začít nový život. Ukáže se také, že má nadání přežít každé nebezpečí, do kterého se připlete - včetně zkázy Titaniku. S podporou svého přítele, idealistického levicového žurnalisty, se začne pokoušet změnit svět. V New Yorku bojuje za volební právo žen, jako novinářka cestuje po Evropě zmítané první světovou válkou, je očitou svědkyní Říjnové revoluce v Rusku, v rodném Irsku ošetřuje v občanské válce raněné. A její iluze a ideály postupně berou za své. Během téhle neuvěřitelné cesty se znovu setkává se svou dávnou láskou z dětství Tomem Doylem. Nakladatelská anotace. Kráceno.