Proč máma nadává : deník rozčílené matky - Sims, Gill (Motto, 2019)
Mámino manželství prochází krizí, děti zcela zdivočely a dům vypadá jako po výbuchu. Jenom pes jí zůstává stále věrným společníkem. Jako by toho nebylo málo, máma si našla novou životní výzvu – práci pro čerstvě rozjetou firmu plnou mladých a nadějných lidí, což jí mimo jiné přináší starosti, jestli ve svých čtyřiceti dvou letech zvládne vstát ze sedacího vaku s potřebnou důstojností a zda jí projde, když si do práce obleče kalhoty připomínající tepláky. V novém prostředí se také nějak (omylem) uvedla jako svobodná večírková královna, která nemusí běhat domů za dětmi, a teď neví, jak z toho ven, aby se naprosto neznemožnila… Dokáže máma zachovat v práci zdání nezávislosti a zároveň udržovat rodinu v chodu? A najde si stále čas na příležitostný gin a tonik? Pravděpodobně ne.