Případ G - Nesser, Håkan, 1950- (Severská krimi (MOBA), 2019)
Komisař Van Veeteren má za sebou dlouhou a úspěšnou kariéru u maardamské kriminálky. Jen jediný případ se mu nepodařilo vyřešit – případ G. Před patnácti lety byla nalezena mrtvá žena na dně vypuštěného bazénu. Van Veeteren ví, že její smrt má na svědomí G., jeho nenáviděný bývalý spolužák, ale nemůže to dokázat. Nyní je již v důchodu a dávný případ mu stále nedává spát. Náhle se však cosi stane a svitne naděje, že k rozluštění záhady přece jen dojde..