Velká chyba - Adolfsson, Maria, 1958- (Argo, 2019)
Švédský detektivní román líčí případ zavražděné ženy, jehož objasnění bylo přiděleno z důvodu střetu zájmů inspektorce Karin Eikenové. Příběh popisuje vyšetřování inspektorky Karin, která pracuje na případu brutálně zavražděné ženy. Problém spočívá v tom, že zavražděná je bývalou ženou Karinina vedoucího, se kterým Karin prožila den před vraždou krátkou epizodu. Inspektorka se musí vyrovnat nejen s tlakem vedení, ale i s předsudky svých kolegů, kterým se nelíbí, že Karin je žena. Podaří se jí objasnit případ, který je čím dál více složitější a pro jehož úspěšné uzavření jsou podstatné i záležitosti, které se odehrály v 70. letech?