Drahomíra : důstojná sokyně kněžny Ludmily - Ciprová, Oldřiška, 1979- (Klokan (Alpress), 2019)
Drahomíra se po smrti svého muže knížete Vratislava dostane do ostrého sporu s tchyní Ludmilou. Osamocená kněžna nese velmi nelibě Ludmilin vliv na svého syna Václava. Prudkou zášť, která ji sžírá, dokáže zmírnit jen láska k dávnému příteli. Ovšem ani něžné city nezastaví plánovanou vraždu, která změní jak Drahomíru samotnou, tak i politiku v Čechách.