Ďáblovo písmo - Cordy, Michael, 1962- (Klokan (Alpress), 2019)
Geolog Ross má v životě vše a kromě toho čeká se svou krásnou manželkou Lauren prvního potomka. Když akademička Lauren rozluští Voynichův rukopis, po staletí opředený záhadami, ocitne se ve smrtelném nebezpečí. Rossovi nezbyde než vyhledat bájnou zahradu, kterou mu podle rukopisu vylíčila. Není však sám. Při závodu s časem a vrahem objeví místo, které může podrýt vše, co si dosud myslel o původu života na Zemi.