Přízrak - Cussler, Clive, 1931- (BB/art, 2014)
V říjnu 1943 zmizel americký torpédoborec plující z Filadelfie, údajně následkem pokusu amerického námořnictva s elektromagnetickou radiací. Ten příběh byl považován za podvrh – Juan Cabrillo a jeho kolegové z Oregonu si tím teď však nejsou tak jistí. Mluví se o uvedení nové zbraně, velice nebezpečné pro americké zájmy, jejíž vznik údajně souvisí s velkým vynálezcem Nikolou Teslou, který v 1943, kdy zemřel, pracoval pro vojenské námořnictvo. Byl zodpovědný za ten dávný experiment? Padly jeho poznámky do rukou nepřátel? Zatímco Cabrillo chvátá, aby odhalil pravdu, zjišťuje, že je v sázce mnohem víc, než si dokázal představit – ale když mu to dojde, je možná už příliš pozdě. První vydání.