Nutná oběť - Sandford, John, 1944 únor 23.- (BB/art, 2014)
Jednoho brzkého rána otevře úspěšný politický vyjednavač a manipulátor dveře svým vrahům. Vzpamatuje se na podlaze jedoucího auta, kde bezvládně leží ve vlastní krvi. Když auto zastaví, poslední, co uslyší, jsou slova násilníků o jeho likvidaci. Detektiv Davenport řeší jiný případ a vyšetřování ho zavede k tomuto zmizelému muži. Pátrá dál a objeví velmi nečekaný zločin, který spáchal někdo z řad minneapoliské policie. Nakonec ho stopy dovedou ke kandidátce na senátorku, bohaté mladé ženě bez skrupulí. Má vyhraněnou představu o tom, jak dosáhnout svého cíle, a neštítí se vůbec ničeho. Pro Davenporta představuje tvrdý oříšek. Ale jeho logické myšlení a intuice nezklamou.