Čtyři a půl kamaráda a osudný dřep - Friedrich, Joachim, 1953- (BB/art, 2008)
Kalle se svými kamarády dostal od předsedy zahradnického spolku pana Kozlíka opravdickou zakázku pro detektivy - tajně sledovat podezřelého člena spolku pana Rytíře, který pěstuje záhadné věci a u stánku pak prodává neznámé produkty. Spolek, který se pyšní tím, že pěstuje a prodává biologicky nezávadnou zeleninu, by takové chování jednoho z členů určitě poškodilo. A tak se mladí detektivové vydávají po stopách pana Rytíře: šéf Kalle - jako vždy zapálený pro věc, sourozenci Ředkvička a Štefka, Ferda se svým obvyklým výrokem: "No teda, chlape!" a s věrným psem Sedmikráskem.