Cesta třešňových květů : příběh Nao z rodu samurajů - Sakamoto, Miki, 1950- (Brána, 2013)
V Japonsku jsou třešňové květy symbolem znovuzrození. Ze starého, které zaniká, se rodí nové - čistší a krásnější. Miki Sakamoto vypráví příběh své babičky Nao, která pocházela ze vznešeného klanu samurajů. Její neobyčejná životní cesta se odehrává na pozadí přechodu zcela izolovaného Japonska na konci 19. století k Japonsku modernímu a literární vylíčení života Nao čtenáře také seznamuje s fascinující japonskou kulturou.