Břeh temné vody - Lansdale, Joe R., 1951- (Brána, 2013)
May Lynn kdysi bývala nádhernou dívkou, která snila o tom, že se stane hollywoodskou hvězdou. A najednou je mrtvá a její tělo vyloví z hlubin řeky Sabiny. Sue Ellen, May Lynnina cílevědomá sedmnáctiletá kamarádka, se po May Lynnině pohřbu rozhodne její tělo vykopat, zpopelnit a popel rozprášit v Hollywoodu. Když už se May Lynn hvězdou stát nemůže, tak ať se alespoň její popel dostane do místa jejích snů. Společně se svými nejlepšími přáteli a matkou alkoholičkou Sue Ellen ukradne vor a plaví se po řece dolů, aby May Lynniny ostatky dopravili do Hollywoodu. Jenže je tu jeden háček. Sue Ellen má u sebe také ukradené peníze, po kterých pátrají její nevlastní otec a další nepřátelé, kteří jsou schopni čehokoli, aby je dostali nazpět. A co se zpočátku zdá jako unikátní příležitost vymanit se z nicotného a prázdného života, s sebou naopak přinese katastrofální následky. Sue Ellen i její kamarádi dostanou od života tvrdou lekci…