Láska po mexicku - Ondriová, Ivana, 1981- (Baronet, 2014)
Karolína opouští bezpečí domova a odjíždí do země neomezených možností, aby si splnila sen o finanční nezávislosti. Vypadá to, že v americkém Phoenixu našla skutečnou svobodu, a tak začíná žít naplno. Když o ni projeví zájem atraktivní Mexičan Miguel, zpočátku odolává. Ale Miguel je tajemný a temperamentní, úplně jiný než ostatní muži, a svým šarmem a lichotkami ji okouzlí natolik, že pozvání na rande přijme. Jenže co zpočátku vypadá jako láska, nemá s láskou nic společného. O tom Karolínu přesvědčí první Miguelův výbuch žárlivosti. Následuje facka, únos, vynucené zásnuby a bolest na těle i na duši. A také strach. Strach o sebe, o přátele a nakonec o dítě, které čeká. Pro Karolínu existuje jediné východisko – útěk zpátky na Slovensko. Jenže to není tak jednoduché, neboť Miguel se světlovlasé Evropanky rozhodně nehodlá vzdát bez boje…