Krev ve stopách : opravdu věříte všemu, co vás učili ve škole...? - Hartman, Jan, 1982- (Brána, 2016)
Mladá švýcarská novinářka Julie právě prožívá nejšťastnější období svého života. To však brzy pomine, když se ji hlava největšího státu světa rozhodne vygumovat z historie. Nic netušící Julie totiž udržuje nevědomky vztah s mužem, který je pro nového ruského prezidenta trnem v oku. Útok ruských tajných složek přežije jen náhodou, a aby obhájila svoje místo ve světě, vrhá se do nebezpečného pátrání po největším tajemství 20. století. Čím více se blíží k odhalení pravdy, tím více se smyčka kolem jejího krku utahuje a vyplouvají na povrch šokující informace bořící ty nejznámější mýty evropské historie. Napínavá kniha nás provede spletitými uličkami nejvyšší ruské politiky, ale současně také můžeme sledovat paralelní osud tajemné devatenáctileté dívky ze začátku dvacátého století.