Kydd : historický román - Stockwin, Julian, 1944- (Historický román (Brána), 2016)
Právě se rozhořely napoleonské války a mladého parukáře z Guldfordu unesli násilní verbíři z rodného města, aby se stal členem posádky válečné lodi Duke William. Musí se rychle seznámit s drsnou realitou námořnického života a vyrovnat s ještě drsnějšími zkušenostmi z boje na moři. Přesto i v tomto násilnickém prostředí najde přítele… První kniha z autorovy celosvětově úspěšné historické série.