Poslední dobrý muž - Kazinski, A. J. (Brána, 2014)
V pekingském klášteře padne k zemi mrtvý mnich. Na zádech se mu objevilo záhadné znamení. V Bombaji náhle zemře oblíbený ekonom, který hodně pomohl místním lidem. I na jeho těle se najde obdobný symbol. A nezůstane jen u těchto dvou vražd… Podle židovské legendy žije na světě 36 spravedlivých lidí, kteří nás chrání. Bez nich by lidstvo zaniklo. Jeden po druhém začnou umírat. Jednotlivé vraždy, ke kterým dochází v různých částech světa, dá do souvislosti italský policista z Benátek a začne shromažďovat důkazy. S vyšetřováním mu pomáhá dánský policista Bentzon. Je to zkušený policejní vyjednavač, ale v poslední době tak trochu outsider policejního sboru. Ve snaze rozlousknout geniální plán záhadných vražd mu asistuje astrofyzička Hannah Lundová. 34 lidí již zemřelo. Jestli legenda nelže, má dojít ještě ke dvěma vraždám. V Benátkách a v Kodani…