Venkovské sídlo. - Jacobs, Anne (Ikar, 2019)
Rodinná sága, jejíž děj začíná na počátku 2. světové války. Dramatické osudy bohaté statkářské rodiny na pozadí dějinných událostí 20. století. Po pádu železné opony se sedmdesátiletá Franziska rozhodne navštívit bývalé rodinné panství Dranitz, které musela její rodina ve zmatku končící 2. světové války opustit. Franziska nikdy nezapoměla na krásné časy před válkou a na lásku k Waltrovi. Ale válka oba milence rozdělila a zničila všechny jejich plány a naděje. Nyní, o 45 let později, stojí Franziska před zdevastovaným domem a všem navzdory je rozhodnutá zde zůstat a vrátit rodinnému sídlu jeho bývalý lesk a slávu.