Vespasián. - Fabbri, Robert, 1961- (BB art, 2019)
Další pokračování mohutného románového cyklu, zachycujícího osudy římského císaře Vespasiána, jenž se uplatnil i jako úspěšný a zkušený vojevůdce. Je rok 45 po Kristu. Vespasiánův bratr Sabinus padl v Británii do zajetí druidů, kteří mají v úmyslu nabídnout svým bohům mocnou oběť - ne jednoho římského legáta, ale hned dva. Vědí, že Vespasián přijde bratrovi na pomoc a chtějí sourozence obětovat v den letního slunovratu. Ale komu je vlastně obětují? Jací bohové vládli ostrovu před příchodem Keltů? Toto tajemství znají pouze druidové. Vespasián se snaží zachránit bratra a současně pokračuje v dobývání jihozápadu strašidelného ostrova. Než však tažení dokončí, je povolán zpět do Říma, do centra císařské politiky. Zde stále drží v rukou moc Claudiovi tři propuštěnci. Messalinin čas na císařském trůnu se blíží k tragickému konci a každý z propuštěnců se rozhodl vsadit na jinou ženu, jež má vládnout po Claudiově boku. Která z těchto tří žen vyjde z boje vítězně? A za jakou cenu pro Vespasiána? Nakladatelská anotace. Kráceno.