Volané číslo existuje : nikdy neházejte s mobilem, žijí v něm lidé - Tesař, Milan, 1964- (Ikar, 2019)
Originálně pojaté povídky nahlížejí do fantastického světa za displeji mobilních telefonů, kde si uložená čísla žijí svými životy, v nichž se odrážejí problémy jejich lidských majitelů. Autor, zkušený novinář a scénárista, vypráví v těchto povídkách melancholické, dojemné i úsměvné příběhy lidských vztahů v krizích či na důležitých rozcestích. Pro svůj pohled na ně však objevil originální úhel pohledu - stvořil svět uvnitř mobilních telefonů, v nichž je vždy kavárna jménem Kontakty, kde tráví svůj čas telefonní čísla v podobách svých lidských majitelů. Pracují tu i vylepovači SMSek, hudebníci ze skupiny Vyzvánění nebo tiší zaměstnanci zvláštních aplikací, v centru pozornosti však zůstávají tato personifikovaná čísla. Právě skrze ně totiž lidé ze světa před displejem řeší své vztahy a situace. A čísla s tím, co se dozvědí z hovorů a zpráv, musejí uvnitř telefonu dál žít. Pokud se je ovšem majitel nerozhodne definitivně zabít - tedy vymazat...