Ženám snít zakázáno : můj útěk ze Saúdské Arábie - Ahmad, Rana, 1985- (Ikar, 2019)
Saúdská Arábie, jedna z nejbohatších zemí světa, je hanbou lidstva a peklem na zemi především pro ženy. Ovládá ji šaríja a náboženská policie. Jako desetiletá dívka musí Rana poprvé schovat svou tvář pod závoj a bez mužského doprovodu nesmí na ulici. Raně chybí vzduch, aby se mohla pořádně nadechnout, a začne pochybovat o Bohu. Za to je v Saúdské Arábii trest smrti. Rana Ahmad je jednou z mála statečných žen, které se navzdory obrovskému osobnímu riziku postavily režimu a rozhodly se utéct.