Venuše ze zátoky - Dán, Dominik, 1955- (Slovart, 2019)
Román z úspěšné krimisérie slovenského autora. Na vyšetřovatele Krauze a jeho tým čeká hrůzný letní případ. Pohodovou prázdninovou atmosféru léta roku 2009 naruší hrůzostrašný nález dívčího těla bez hlavy a rukou. Torzo najdou mladí sportovci z loděnice a zažijí opravdový šok. Za dva dny se na opačném konci města v jiné zátoce najde useknutá hlava. Případ se začíná nepříjemně a hlavně nepředvídatelně zamotávat. Extrémně horké léto komplikuje vyšetřování nejen milovníkům sněhu a deště, jakým je detektiv Richard Krauz, ale i odolnějším kolegům. Do života oddělení vražd zasáhnou kromě rozsekaného děvčete i jiné tragické události. Poprvé od založení samostatného oddělení specializujícího se na nejzávažnější trestné činy se stane tragédie přímo v řadách detektivů. Realita bývá občas krutá - se ztrátami se počítá na každém válečném poli, ale boj je třeba dovést do úspěšného konce, ať už se osud zpěčuje, jak chce. Nakladatelská anotace.