Chlapec ze sněhu - Mayer, Chloe (Argo, 2019)
Dramatický senzitivní román z období končící druhé světové války se sice neodehrává přímo uprostřed válečné vřavy, ale o to zajímavěji otevírá problematiku světa rozděleného fatálním válečným konfliktem. V anglické vesnici Bambury se velmi aktivně snaží podporovat protiněmecký odboj a tak zde i bedlivě hlídají německého zajatce Hanse. Hans vykonává na anglickém venkově nucené práce a během nich se pozvolna spřátelí se zdejším chlapcem Danielem a jeho matkou. Tyto sympatie neuniknou přecitlivělému okolí a běh věcí tak nevyhnutelně směřuje k hrozivému zničujícímu lidskému dramatu. Nad románovým příběhem se zlověstně mezi řádky vznáší motiv úlomků zrcadla Sněhové královny měnícího lidská srdce v led.