Pohřbené tajemství - McDermid, Val, 1955- (BB art, 2019)
Detektivní román ze Skotské vysočiny, ve kterém vyšetřovatelka Karen Pirieová řeší záhadu mrtvého těla objeveného v rašeliništi. Mladý manželský pár, Alice a Will, vyráží podle staré mapky do rašelinišť Skotské vysočiny, aby zde objevil tajemný poklad, který zde na konci války ukryl Alicin dědeček. Za pomoci místního farmáře se jim skutečně podaří objevit bedny se vzácnými motocykly, ale i mrtvolu mladého muže, pohřbeného zde o několik desetiletí později. Případ dostává na starosti vrchní inspektorka Karen Pirieová, která je odhodlaná objevit pravdu přes všechny překážky, které jí stojí v cestě.