Pokoj stínů : kriminální román - Fjell, Jan-Erik, 1982- (Knihy Omega, 2019)
Kniha z norské krimisérie. Anton Brekke svým svérázným humorem čelí jak novému komplikovanému případu, tak osobním problémům, s nimiž se potýká v době Vánoc. Aby bylo čím financovat svátky, tak se jistý Bernandas z Litvy nechá najmout mafiánským bossem Doskinem, aby propašoval „zboží“ do Norska. Když v průběhu hraniční kontroly spatří psa cvičeného na drogy, pomalu se již loučí se svobodou. Nakonec se mu však povede vyváznout bez úhony a pokračuje dál na sever. Co je tedy tím „zbožím“, které veze, když ne drogy? Tajemství svého nákladu odhalí po příjezdu do cíle a okamžitě mu dochází, v jak složité situaci se ocitl a že jej čeká spousta problémů... Nakladatelská anotace.