Rudá válka - Flynn, Vince, 1966-2013 (BB art, 2019)
Americký politický thriller se zabývá jednou z hypotetických možností rozpoutání třetí světové války. Ruský prezident Krupin nemá šťastný rok. Sankce Západu drtí hospodářství jeho země, námluvy Ukrajiny s NATO pokračují, v Rusku se zdvihají masové protesty proti jeho autoritářské politice. Navíc lékaři zjistili, že trpí zhoubným mozkovým nádorem. Má-li mít šanci přežít, bude se muset podrobit dlouhodobé léčbě, která ho oslabí. A tak se samovládce rozhodne pro riskantní postup: po mně potopa. Západní svět tuší, že by Krupin pro odvrácení pozornosti mohl podniknout útok na Ukrajinu. Jenže politik, který už nemá co ztratit, vymyslí ďábelštější plán - invazi tří pobaltských republik. Protože všechny patří do Severoatlantické aliance, znamená to prakticky zahájení světové války. Zabrání jí politici? Stěží. Spojené státy mají krajní řešení: agenta Mitche Rappa a jeho ruského spojence z rozumu Gríšu Azarova, bývalého Krupinova elitního zabijáka.