Potemnělý ráj - Harasimová, Markéta, 1977- (MaHa, 2019)
Román, ve kterém čtenář najde napětí, zločin, mysteriózní nádech, ale i milostný vztah. Lauře se splnil profesní sen - založila vlastní restauraci s poetickým názvem V Ráji a v podnikání se jí konečně začíná dařit. Ne každému je však její vzestup po chuti a ona tak musí čelit nejrůznějším útokům. Ty jí ale ve chvíli, kdy utrží tvrdou osudovou ránu, začnou připadat malicherné. Při tragické nehodě umírá Lauřin důvěrný kamarád a mladá žena řeší otázku, zda šlo o pouhé neštěstí nebo spíš zlý úmysl. Na hrdinku se vzápětí sesypou další pohromy, z nichž nejhorší je podivná vražda muže, ke které dojde přímo v Ráji. Laura začíná chápat, že ve hře je tajemná osoba, která jí chce krutě ublížit. Nakladatelská anotace. Kráceno.