Slzy od smíchu - Blanářová, Alena (Fragment, 2019)
Humoristický román s autobiografickými prvky je určen především ženám a líčí životní snažení Anežky, holky z jihomoravské vesnice. Anežka se řídí v životě mottem svého dědy, který jí vždy říkával, že je třeba chytit příležitost za pačesy. A že těch příležitostí v Anežčině životě už bylo. Nyní už mladá žena Any vykročila z bezpečí své rodné klidné vísky do víru života a postupně vystřídala pracovní pozice ředitelky banky, majitelky svatební agentury, dokonce chovatelky zvířat či porodní báby. Její životní peripetie srší humorem, neboť Any překonává problémy s potřebnou dávkou nadhledu.