Operace Leningrad : z historie pluku SS Wotan - Kessler, Leo, 1926-2007 (Military (Baronet), 2007)
Další epizoda z rozsáhlého válečného cyklu se odehrává na sklonku léta 1942, kdy se Hitlerova vojska marně snaží prolomit obranu již téměř tři roky obléhaného Leningradu. Dobytí Leningradu se stává pro Hitlera prvořadou osobní záležitostí. Město je neprodyšně uzavřeno, obyvatelé hynou po tisících a toužebně očekávají zimu, která by umožnila Rusům prolomit blokádu po zamrzlém Ladožském jezeře. Hitler se právě této situace pokusí využít a povolává proto do Finska elitní jednotky, mezi nimi i prapor Wotan, které mají projít do zimy k Ladožskému jezeru a tam nečekaně udeřit na tři ruské divize bránící město. Stalin je ovšem rozhodnut za všech okolností Leningrad uhájit a tak příslušníci elitní vojenské jednotky Wotan opět platí svými životy za Hitlerovy světovládné sny.