Charkov: Pochod smrti : z historie pluku SS Wotan - Kessler, Leo, 1926-2007 (Baronet, 2002)
Román Charkov: Pochod smrti je dalším ze vzrušujících příběhů elitního pluku Wotan. Po bok statečně bojující Rudé armády se staví generál Mráz a německému vetřelci klade na promrzlých ruských pláních smrtící pasti. Část elitního pluku Wotan je obklíčena a putuje do zajetí. Tím se ovšem jeho vojáci hrubě prohřešili proti führerovu rozkazu, že jednotky SS se nevzdávají! Zástupce velitele pluku Dodenburg se musí rozhodnout, přitom je postaven před velmi těžké dilema: Buď bude v rozporu s rozkazem samotného vůdce spolupracovat s nepřítelem, anebo své muže vydá na pospas jisté smrti. Jenže Dodenburg vidí ještě třetí možnost: Kdyby se jim podařilo ze zajetí uprchnout, zachránili by si tak život. Toto řešení je ale stejně problematické jako obě předchozí…