Směr Moskva: Pal! - Kessler, Leo, 1926-2007 (Baronet, 2001)
Válečný román zachycuje historii úderného pluku SS Wotan v souvislosti se závěrem neúspěšného tažení na Moskvu koncem roku 1941. Prominentní nacistický pluk měl za úkol být v čele tankového klínu, který prorazí k Moskvě. Zlom, kdy po neúspěchu německých vojsk nastává ústup, který se nakonec mění v zoufalý boj o přežití, autor působivě zobrazuje v postavě hlavního hrdiny, důstojníka Dodenburga, tolik si zakládajícího na vyznávání vojenských ctností. Dva další hrdinové románu, poddůstojníci Matz a Schulze, představují zkušené vojáky, kteří jedině měli šanci v krutých podmínkách přežít. Osudy frontových vojáků jsou prokládány scénami ze soukromí německých i sovětských pohlavárů a z taktických porad obou armádních štábů.