Únik z Berlína : z historie pluku SS Wotan - Kessler, Leo, 1926-2007 (Baronet, 2005)
Další z volného cyklu románů o průběhu a bojích 2. světové války z pera anglického autora, který prožil válečné události jako dobrovolník, se odehrává v roce 1945. Děj začíná na jaře 1945, kdy je Berlín v obklíčení spojeneckých vojsk, Hitler se skrývá a nacističtí pohlaváři stojí před otázkou, zda zvolit smrt či únik. Hlavním hrdinou románu je válečný zločinec Martin Bormann, plánující útěk z obleženého města s dostatkem peněz na zajištění bezpečné budoucnosti. Na svém útěku, jehož první etapou má být Švédsko, potřebuje Bormann také doprovod skupiny vojáků někdejší slavné jednotky SS Wotan. Mezi nimi jsou ale lidé, kteří vědí o nesmírném bohatství, které je ve hře, a jsou rozhodnuti urvat z něj lví podíl.