Smrtelný strach - Cook, Robin, 1940- (Knihy Robina Cooka, 1996)
Doktor Jason Howard, zkušený internista ve velké bostonské nemocnici, se ocitne v situaci, s níž se nemůže smířit: pacienti mu doslova odcházejí pod rukama. Přitom jde o lidi, kteří nedávno absolvovali celkovou lékařskou prohlídku a byli naprosto zdraví. A příčina smrti? Padesátníci v průběhu několika týdnů zestárnou a umírají jako století starci. Doktora Howarda se zmocní strach z nové zákeřné choroby. Nebo snad nejde o nemoc? Lékař se pustí do zápasu s neznámým nebezpečím, proniká do tajemství genetického inženýrství a zjišťuje, jak strašně se dá zneužívat věda. Vědeckofantastický lékařský horor, který čtenáře zve na úděsnou odyseu k pramenům života a smrti