Smrtící prostředky - Goldberg, Leonard S., 1936- (Ikar, 2000)
Rezidenční čtvrtí Los Angeles otřese zničující exploze, při níž zahyne řada teroristů, ale také nevinných lidí, kteří měli tu smůlu, že bydleli v blízkém okolí. Na místo činu je povolána doktorka Joanna Blalocková, soudní patoložka, která má za úkol prozkoumat to málo, co z obětí výbuchu zbylo. Zpočátku se zdá, že k explozi došlo při chybné manipulaci s plastickou trhavinou. Záhy se všeak nečekaně objeví souvislosti s jiným zločinem - s již dříve spáchanou a dosud neobjasněnou vraždou. Joanna postupně získává usvědčující důkazy nejen díky mravenčí práci v laboratoři, ale především úzké spolupráci s Jakem Sinclairem, detektivem z oddělení vražd. Společně odhalují děsivé spiknutí jisté teroristické skupiny, jejíž vůdce má však mnohem ambicioznější plán, než si původně mysleli. Rozhodl se zavraždit samotného prezidenta Spojených států amerických. Aby Joanna s Jakem přišli věci na kloub a teroristy zastavili, pustí se do nemilosrdného souboje s neúprosně běžícím časem. S nasazením vlastního života se snaží zachránit prezidenta, zabránit škodám a obětem v Los Angeles, a tím vlastně ochranit celý národ.