Podzimní případ - De la Motte, Anders, 1971- (Euromedia, 2019)
Nový napínavý příběh Anderse de la Motte dobyl ve Švédsku vrchol žebříčku bestsellerů. Pět dlouholetých kamarádů stanuje u zatopeného kamenolomu ve Skane. Letos odmaturovali, teď čeká je poslední letní koupání a potom skutečný život. Když se však rozední a spustí se první podzimní déšť, jeden z nich leží v temné vodě mrtvý. Nešťastná náhoda, uzavře to policie, mnozí v Nedanasu však pochybují. Když se sem o dvacet sedm let přistěhuje Anna Vesperová, kriminalistka, která prchá ze Stockholmu před vlastní tragédií, dají se události do pohybu. Zatímco Anna zoufale střeží svá tajemství, čím dál mocnější síly se jí snaží bránit v rozkrývání minulosti. Nakonec nemá na vybranou. Musí znovu otevřít případ z podzimu roku 1990, o němž chce málokdo mluvit… ale nikdo na něj nezapomněl.