Kdo zvedne můj štít - Vaňková, Ludmila, 1927- (Šulc - Švarc, s.r.o., 2019)
Čtvrtý díl historické ságy Přemyslovci spojuje romány Zlá léta a Dědici zlatého krále. Na začátek svazku autorka připsala několik obsáhlých kapitol o tom, co se dělo od narození Václava II. 1271 do nešťastné bitvy na Moravském poli 1278. Tento úsek jí v ságách českých králů jako jediný chyběl a ke čtenářům se nyní dostává poprvé. V celém čtvrtém dílu silné osobní vášně dokreslují obraz urputného boje o moc, z něhož vychází královský lev navzdory smrti Přemysla II. na bitevním poli jako konečný vítěz nad pětilistou růží.