Rok delfínů - Lark, Sarah, 1958- (Ikar, 2019)
Romantický příběh nás zavádí na Nový Zéland, kde se hlavní hrdinka rozhodne odpoutat od svého rutinního života a jít za svým snem. Román vypráví o jednatřicetileté Lauře, která se jako mladá studentka vzdala kvůli těhotenství svého životního snu a nyní žije jako žena v domácnosti, stará se o své dvě děti a manžela. Když se jí naskytne příležitost pracovat jako průvodce na lodi vyjíždějící k velrybám, Laura tuto nabídku přijímá i přes manželův nesouhlas a odjíždí z Německa na Nový Zéland, kde bude mít rok na to, aby se o těchto úžasných tvorech dozvěděla co nejvíce. Tato životní změna jí nabídne nejen možnost dosáhnout na splnění snu stát se mořskou bioložkou, ale přivede jí do života i novou lásku. Bude mít ale Laura dost odvahy dát definitivní sbohem svému starému životu?