Znamení hada - Körnerová, Hana Marie, 1954- (Baronet, 2019)
Pokračování historického románu Znamení jednorožce. Z Céline se stává vdova a poté si bere za manžela Francesca de la Roche. Náhle se však ocitá v nebezpečí a prchá z hradu, ačkoli je těhotná. Bývalý velitel hradu v Sarnaux markýz de Borbolla je usvědčen ze zrady a uvržen do Bastily, kde čeká na soud. Začátek procesu se však neustále oddaluje, je zřejmé, že se kdosi v pozadí pokouší zachránit markýzi život. Jeho manželka Céline je pod královou ochranou a snaží se ještě před procesem dosáhnout anulace manželství. Než stačí k soudnímu jednání dojít, přichází zpráva o Borbollově smrti. Vdova Céline se za královy účasti vdává za nového velitele hradu Francesca de la Roche. Její štěstí však netrvá dlouho. Zasáhne osud a Céline se ze dne na den ocitá v přímém ohrožení života. Pod cizím jménem prchá za bratrem Brianem. V čase války však není nikde bezpečno a Céline, která čeká dítě, téměř zahyne. Pomoc a útočiště najde až u člověka, který je stejně jako ona na útěku, a svou totožnost musí tajit. Nakladatelská anotace. Kráceno.